The Victor

Dallas, Texas

  • Project Type

    Mixed Use and Multi-Family

  • Developer

    Hines

  • Architect of Record

    House Partners

  • Interior Designer

    MaRS

  • Landscape Architect

    TBG Partners

  • Total Area

    875,000 sf

  • Units

    362

  • Retail

    9,500 sf

At the inception of Victory Plaza’s design process there was a clear goal to pull together existing ground level functions found in the neighborhood.

Victory Plaza is a luxury high rise residential tower in the Victory District in Dallas.  The project consists of retail space, lobby, leasing offices, structured parking, amenity deck, and 365 units.  Its units range from 743 sqft to penthouse apartments at 2,498 sqft with views to downtown Dallas.  The project performs three main pedestrian focused objectives, connecting AT&T Plaza’s to the new retail on Victory Place, link east-west on Olive Street with pedestrian oriented design and porous landscaped frontage, and activate all three sides with use like retail, lobbies, and pocket parks.  The podium garage stretches across the site in a tiered fashion with amenity functions on the higher roof and a green roof occupying a second lower level. The building’s tower design and massing gives a sensation that the masonry form is supporting a lifted glass box form.